Wie zijn we?

Lisbeth Imbo - The Content Makers

Lisbeth ImboLisbeth is één van de leading ladies in het opiniemaken in ons land. Met een verleden in de media bij VRT radio en televisie en de krant De Morgen, weet ze haarfijn het evenwicht te bewaren tussen opinie en analyse , tussen voor en tegen, tussen woord en wederwoord. The Content Makers is voor haar de ideale manier om buiten de waan van de dag om aan de slag te gaan met de feiten en de maatschappelijke onwikkelingen die er écht toe doen. Op zoek te gaan naar wat er leeft, wat er gedacht wordt, wat er echt geweten is. Om door these en antihese tot een echte synthese komen – de basis van elke geinformeerde keuze.  

Bart Vandesompele - The Content Makers

Bart VandesompeleBart heeft vele communicatie- en corporate marketing watertjes doorzwommen bij bedrijven (BASE, Isabel NV, Film Fest Gent) en non-profit organisaties (Taalunie, Community Gent). Hij is vooral actief als bruggenbouwer tussen organisaties, de cultuursector en het bedrijfsleven. Mensen zoeken naar informatie en willen meer weten over wat er om zich heen gebeurt. Hij werkt dagelijks aan het verbinden tussen mensen en organisaties in de maatschappij. Media spelen daarbij een belangrijke rol. Door de opkomst van storytelling - gebaseerd op feiten - kunnen meer verhalen en thema’s een breder publiek vinden. Maatschappelijke vraagstukken die ertoe doen voor jong en oud kunnen zo bespreekbaar worden. The Content Makers is de ideale uitlaatklep voor een sociaal engagement, vooral om opiniemakers en experten dichter bij elkaar en de mensen te brengen.

Wat doen we?

logo  The Content Makers
The Content Makers gaan op zoek naar de oorzaken, naar de achtergrond van een thema of tendens. Naar de fundamenten van een maatschappij, concreet, no bullshit…!
We brengen nationale opinieleiders en experten samen en zoeken naar de juiste antwoorden. Dat kan gaan in de vorm van een debat of panelgesprek of een avond rond een opzienbarend boek dat is verschenen. 
Helpen social media bij een betere informatieverspreiding? Zo ja, hoe vermijd je zaken zoals "fake news"? Krijgen media en journalisten nog wel tijd om een dossier grondig uit te spitten en "fact checking" te doen ?
Wij volgende actualiteit en proberen in te spelen op thema's die u en ons aanbelangen !      
      
Capture the mind, shoot for the heart, …and make people smile !