“Flower Conversations … met Jacqueline van der Kloet”Woensdag 6 november 2019 - 19u30 • Gent


Van 1 tot 10 mei 2020 vinden opnieuw de Gentse Floraliën plaats. De editie Floraliën 2020 kondigt zich zeer veelbelovend, fris en vernieuwend aan.


In aanloop naar mei brengen we alvast een reeks bekende gasten met een grote passie voor bloemen en planten. We starten groots, met de internationaal befaamde Nederlandse tuin- en landschapsarchitect Jacqueline van der Kloet."Ik ken niemand die zoveel ervaring en kennis heeft op het gebied van ontwerpen met bollen. Ze is onverslaanbaar.’, aldus Piet Oudolf. 

Flower Conversations…met Jacqueline van der Kloet

Aanvankelijk werkte Jacqueline vooral met vaste planten en heesters, maar begin jaren ’90 raakte ze gefascineerd door voorjaarsbloembollen. Sindsdien heeft ze voortdurend geëxperimenteerd met voorjaarsbollen in haar eigen tuin, De Theetuin in Weesp, en wordt ze wereldwijd gevraagd voor haar verbluffende combinaties van voorjaarsbloembollen, al dan niet met vaste planten, siergrassen, bodembedekkers en heesters.
Jacqueline van der Kloet legde tuinen aan in de Keukenhof, de Efteling en Artis Zoo in Nederland, in Schloss Ippenburg, het Gräflicher Park van Bad Driburg en de Botanischer Garten van Gütersloh in Duitsland, de Lurie Garden in Chicago en Battery Park in New York (in samenwerking met Piet Oudolf). In Japan werkte ze een stadsparkje in Yokohama (Shinko Central Square) uit en het themapark Huis Ten Bosch in Nagasaki. In het Lineair Park, een stadspark aan de buitenrand van Blaricum, in Nederland, vulde ze een border van 2 kilometer lang met vaste planten en siergrassen.
Om maar te zeggen dat haar kennis en ervaring indrukwekkend is. Veel daarvan kun je nalezen in haar boeken (Tuinen van Nu, Kleur je Tuin en, het meest recent, Een jaar in mijn Tuin), maar het is natuurlijk nog boeiender om haar in levende lijve te ontmoeten.

Wat drijft haar ?
wat is haar ideale tuin ?
haar ‘Aards Paradijs’ (het thema van Floraliën 2020!) ?
welke tips zou elke tuinier moeten kennen ?
en wat is het geheim van een geslaagde tuin?

Dit en nog veel meer kun je haar horen vertellen, tijdens dit uniek evenement. En ja, je kunt Jacqueline ook vragen stellen, en ze brengt haar meest recente boek Een jaar in mijn Tuin mee.

Jacqueline zal worden geïnterviewd door groenjournalist Laurence Machiels.
Met medewerking van Uitgeverij Lannoo

Prijs: € 10


Gent | woensdag 6 november 2019
19u30De Krook
Miriam Makebaplein 1
9000 Gent

Share this