Leeft Europa in een permanente staat van oorlog?

Muziekcentrum De Bijloke en The Content Makers organiseren samen een gespreksavond over oorlog en vrede op dinsdag 22 mei (aanvang 20u). Leven we nu in vrede, of in een soort van permanente oorlog - in de nieuwe definitie van oorlog wel te verstaan: het is sluipend en sluimerend aanwezig en het kan altijd en overal toeslaan.
Hoe staat de wereld ervoor als er onlangs in de kranten stond dat er nog nooit zoveel kinderen in oorlogssituaties geleefd hebben of ervoor gevlucht zijn?
Wat met de dreigende taal tussen US en Rusland?
De toon wordt grimmiger. Is het een wet van de geschiedenis dat er na periode van vrede altijd één van oorlog en conflict komt?

Daarover willen we het graag hebben met een aantal gasten zoals Bruno De Wever (hoogleraar Geschiedenis UGent), Brigitte Herremans (Experte Midden-Oosten en Noord-Afrika bij BOZAR), Jens Franssen (journalist VRT), Freddy Mortier (hoogleraar Ethiek, UGent) en Pieter De Crem (CD&V -  staatssecretaris voor Buitenlandse Handel in de regering-Michel; tussen 21 december 2007 en 11 oktober 2014 was hij minister van Defensie in de Belgische federale regering).Coproductie met Muziekcentrum De Bijloke vzw

Gent | 22 mei 2018 - 20u
De Bijloke
Godhuizenlaan 2
9000 Gent

Prijs: 
€ 12 (€ 7 voor studenten) | kassa: € 15 (€ 10 voor studenten)
Share this
Aangekochte tickets worden niet terugbetaald.