De Jeugd van Tegenwoordig

Snapchat, facebook, instagram, noem maar op. Onze jongeren leven een veel publieker bestaan dan hun ouders ooit konden dromen. Verbonden zijn, en vooral, populair zijn, zijn essentieel voor een 16jarige puber. Maar als de wereld het podium wordt waarop je groot wordt, dan houdt al dit bekijks ook veel risico's in. Sexting bijvoorbeeld, of de peer group pressure om online aan spelletjes mee te doen, die soms compleet uit de hand lopen, fataal, met toch viewers aan de ander kant van de digitale lijn. Wie constant bekeken wordt, voelt zich ook constant gemeten, getaxeerd. Terwijl je net als puber worstelt met je eigen lijf, je eigen grenzen. Zoals iedereen al eeuwenlang, alleen nu staat er een webcam op. Hoezeer is er druk om te voldoen aan de Westerse normen, maar evenzeer aan de normen van je eigen gemeenschap.
Dragen we een hoofddoek of zetten we een tattoo om onszelf te zijn of om ons af te zetten?
Wie bepaalt wat we dragen, zeggen, denken?
Is de druk toegenomen of gaan jongeren gewoon anders daarmee om?
Is groot worden nu hetzelfde als alle tijden of kunnen ouders onmogelijk inschatten hoe het is om je eigen identiteit te moeten zoeken in deze digitale wereld?

Lisbeth Imbo modereert met als gasten o.a. Charlotte Braeckeveldt (Bisdom Gent, IJD Jongerenpastoraal, foto: Karel Van de Voorde), Bruno Vanobbergen (pedagoog en Vlaams Kinderrechtencommissaris sedert 2009), en anderen.

Gent | 16 mei 2018 - 20 u

i.s.m. CCV in het Bisdom Gent
Sint-Baafshuis
Biezekapelstraat 2
9000 Gent

In de buurt:
Parking Reep

Prijs: € 12 pp drankje inbegrepen
Share this
Aangekochte tickets worden niet terugbetaald.